O nama

Destilerija Bogdanović je osnovana 1997. godine i nalazi se u podavalskom naselju Jajinci kod Beograda. Zoran Bogdanović je treća generacija u porodici koja se na ovom lokalitetu bavi proizvodnjom rakije i zajedno sa sinom Aleksandrom, koji je zadužen i za marketing, na porodičnom imanju neguje sopstveni voćnjak, a voće za proizvodnju rakija nabavlja i od kooperanata iz okoline Čačka, Šapca, Topole, Kragujevca, Mrčajevaca i Grocke.

Zoran Bogdanović spada u savremene proizvođače rakije, ali i one koji neguju i nastavljaju svoju porodičnu tradiciju dodajući u svoj rad i ponešto novo u cilju da rakije budu što boljeg kvaliteta.


Najbolje rakije Srbije pod istim krovom


Kuća rakije
Kvalitet Srebrna Bronza

U realizaciji projekta "Kuća rakije" našli su se najbolji proizvođači i najkvalitetnije rakije iz cele Srbije. Najeminentniji eksperti prof. dr. Ninoslav Nikičević, prof. dr. Slobodan Jović i prof. dr. Vele Tešević, od 86 uzoraka iz 28 podruma Srbije ocenili su i nagradili 17 proizvođača i njihovih 47 voćnih rakija. Destilerija "Bogdanović" učestvovala je sa dva uzorka i oba su nagrađena medaljama. Rakija od grožđa muskat hamburg srebrnom medaljom, a Vilijamovka bronzanom. Sledeće godine učestvovaćemo sa kompletnim proizvodnim asortimanom!!!