О нама

Дестилерија Богдановић је основана 1997. године и налази се у подавалском насељу Јајинци код Београда. Зоран Богдановић је трећа генерација у породици која се на овом локалитету бави производњом ракије и заједно са сином Александром, који је задужен и за маркетинг, на породичном имању негује сопствени воћњак, а воће за производњу ракија набавља и од коопераната из околине Чачка, Шапца, Тополе, Крагујевца, Мрчајеваца и Гроцке.

Зоран Богдановић спада у савремене произвођаче ракије, али и оне који негују и настављају своју породичну традицију додајући у свој рад и понешто ново у циљу да ракије буду што бољег квалитета.


Најбоље ракије Србије под истим кровом


Кућа ракије
Квалитет Сребрна Бронза

У реализацији пројекта "Кућа ракије" нашли су се најбољи произвођачи и најквалитетније ракије из целе Србије. Најеминентнији експерти проф. др. Нинослав Никичевић, проф. др. Слободан Јовић и проф. др. Веле Тешевић, од 86 узорака из 28 подрума Србије оценили су и наградили 17 произвођача и њихових 47 воћних ракија. Дестилерија "Богдановић" учествовала је са два узорка и оба су награћена медаљама. Ракија од грожћа мускат хамбург сребрном медаљом, а Вилијамовка бронзаном. Следеће године учествоваћемо са комплетним производним асортиманом!!!